fredag 25. juni 2010

Babyklubben :)

I dag hadde jeg babyklubb, og i den anledning benyttet jeg sjangsen til å prøve ut noe nytt.
Har lenge hatt lyst til å lage ei kake med sukkerpasta/fondant på, og flere etasjer. Den nederste kaka er sjokoladekake med Waltersmandelkrem og bringebærmousse, og den øverste kaka er sukkerbrød med vaniljekrem og bringebærmousse. Pynten er laget i blomsterpasta, og er helt hard/tørket.
Fant ut at neste gang jeg skulle lage kake med fondant på, så skal jeg ha dik rundt fyllet. For når jeg bare hadde mousse og krem helt ut, gikk det ikke ant å smøre på smørkremen utpå, så det rosa fyllet skinte igjennom fondanten. Den smakte veldig bra, om jeg får si det selv.... :) Det ble jo selfølgelig masse rester igjen, så jeg håper det kommer noen å spiser rester.... ;)





onsdag 23. juni 2010

st.hans muffins :)

I dag bakte jeg muffins til dessert til st.hans feiringa, bare så synd at jeg måtte dra før vi kom til desserten, så jeg har ikke smakt de selv....

Etter inspirasjon fra Manuela på denne kaka på http://www.passionforbaking.com/ ble det muffins med karamellsmak og frosting med philadelphiaost og hvit sjokolade. Pyntet med jordbær og daim strøssel. :)

lørdag 19. juni 2010

Rabarbramuffins

Og der var de bakt. :D Mmmmmmm... veldig goe, de blir ikke gamle, halvparten er forsvunnet allerede. Jeg snek meg til å smake en, selv om jeg ikke skal spise sånn. Er jo ikke akkurat lavkarbo-mat...

De siste til steiking, akkurat ferdig stekt her:


Slik ble resultatet:

fredag 18. juni 2010

Rabarbramuffins uten like


Fant denne oppskriften på Pickles.no på rabarbramuffins, og jeg gleder meg til å prøve den. Kanskje i helga :)
Røre5 dl mel2 dl sukker1 ts vaniljesukker2 ts bakepulver3 egg2 dl melk1/2 dl rapsoljeFyllEn liten boks vaniljekrem, 1/2 liter300 g vaniljekesam
Rabarbrablanding3 store stilker rabarbra1/2 dl sukker1 ts vaniljesukker2 ss potetmelTopping2 dl hakkede mandler2 dl havregryn100 g smelta smør1/2 dl sukker1/2 ts kanel
Slik gjør du detSett ovenen på 200 gBland de tørre ingrediensene til røra for seg, og de våte for seg. Bland det raskt sammen.
Bland kesamen og vaniljekremen sammen i en annen bolle.
Skjær opp rabarbraen på langs i tre deler, og kutt den ganske fint 1/2 -1 cm lange biter.Ha den i en bolle og hell i sukker, vaniljesukker og potetmel. Bland sammen.
Bland alle ingrediense til toppingen i en siste bolle.
Bruk enten store eller små former, vi har prøvd begge deler, og det er mye mindre jobb og framfor alt søl med de store.
Ha i røre i bunnen av formene, ca 1 ss for de små, dobbelt for de store.Legg en litt mindre posjon vaniljekremblanding oppå røra, og fordel utover i den grad du klarer.Ha på en god ss rabarbrablanding, og avslutt med en liten dæsj topping.Stek i ca 20 min, men sjekk med en pinne om de er ferdige. De skal gjerne bli litt gyllende oppå.Be inn strikkeklubben din og belag deg på skryt;)

torsdag 17. juni 2010

sjokoladekake


Dette er ei sjokoladekake med Romkrem inni, og smørkrem oppå. Sjokoladepasta på siden, og de store bladene er også sjokoladepasta. Blomstene er Magnolia laget i sukkerpasta.

onsdag 16. juni 2010

Mere muffins :)


Fikk så veldig lyst til å bake mer muffins, og denne gangen ble det banan-muffins med Chocolate Fudge frosting. :)