torsdag 21. april 2011

Til en bryllupsdag....

En kake til en bryllupsdag.  En hjertekrans av blomster med gullringer inni <3 

Marsipankake fylt med banan og jordbærkrem.


Pearl dust på pyntekanten...

onsdag 20. april 2011

konkurranse :)


Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!
Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april.

søndag 17. april 2011

Call me cupcake...

Jeg fant en oppskrift på sitron og blåbær cupcakes som nå er på lista mi over "to do". :)
Her er siden jeg fant, på en flott blogg som heter call me cupcake.:D
Kanskje det blir sitron blåbær cupcakes til påske?

lørdag 16. april 2011

Mikke mus kake

Marsipankake med sjokolademousse med daim, og bringebærkrem-fyll.

Gratulerer med 4 årsdagen Oliver :D





Kaken er pyntet med inspirasjon fra disse  fatene som ble brukt i selskapet:

fredag 15. april 2011

Audi TT marsipankake og cupcakes

En marsipankake fylt med sjokolademousse med daim, og bringebærkrem. Bilen på kaken skal forestille en sølvgrå Audi TT, og med litt fantasi så er det ikke sååå ulikt.. :)
Cupcakesene er Billys vanilla cupcakes med cream cheese frosting, pynt i marsipan og lakrisstrøssel. :)





Bildekk, audi-merket og svart strøssel på cupcaksene.

Gulrotkake fra R.O.O.M.


Denne kaka er en gulrotkake som aldri slår feil. :D Den er fantastisk god. Oppskrifta har jeg henta fra Det Søte Liv, men har justert litt på den for at den skulle passe til min langpanne.

Ingredienser:
6 store egg
700 g sukker
5 dl olje
4 ts vaniljeessens
4 ts kanel
1 ts muskat
1 ss natron
1 ss bakepulver
650 g hvetemel
100 g kokesjokolade
800 g revet gulrot
3 revne epler

 - pisk egg og sukker til luftig eggedosis, tilsett så oljen.
- bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett forsiktig i røra.
- Tilsett tilslutt revet gulrot og eple, og hakket sjokolade.

Denne røra passer i en stor langpanne 35x40 cm. Stekes på 175 grader i ca. 1,5 time.

Glasur:
200 g smør, romstemperert
500 g melis
400g kremost naturell
3 ts vaniljeessens

Jeg fikk ikke smakt på denne kaka jeg bakte i dag, den gikk til en glad gjeng som hadde vunnet en konkurranse ;) Gratulerer med seieren :D

torsdag 14. april 2011

Elias

Marsipankake med Elias motiv, og fjell rundt kanten. :)
Kaka er fylt med banan og jordbær.

søndag 10. april 2011

Rosa dåpskake

Marsipankake med jordbær og banankrem fyll. Pynten er i marsipan og sukkerpasta :)

Gratulerer med dåpsdagen Ylva :)



lørdag 9. april 2011

Billy's vanilla vanilla cupcakes

Denne oppskriften på cupcakes har jeg hentet hos Martha Stewart. Hun har en fantastisk side, og mange flotte oppskrifter på kaker og cupcakes.

Ingredients

  • 1 3/4 cups cake flour, not self-rising
  • 1 1/4 cups unbleached all-purpose flour
  • 2 cups sugar
  • 1 tablespoon baking powder
  • 3/4 teaspoon salt
  • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, cut into 1-inch cubes
  • 4 large eggs
  • 1 cup whole milk
  • 1 teaspoon pure vanilla extract

Directions

  1. Preheat oven to 325 degrees. Line cupcake pans with paper liners; set aside. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, combine flours, sugar, baking powder, and salt; mix on low speed until combined. Add butter, mixing until just coated with flour.
  2. In a large glass measuring cup, whisk together eggs, milk, and vanilla. With mixer on medium speed, add wet ingredients in 3 parts, scraping down sides of bowl before each addition; beat until ingredients are incorporated but do not overbeat.
  3. Divide batter evenly among liners, filling about 2/3 full. Bake, rotating pan halfway through, until a cake tester inserted in the center comes out clean, 17 to 20 minutes.
  4. Transfer to a wire rack to cool completely. Repeat process with remaining batter. Once cupcakes have cooled, use a small offset spatula to frost tops of each cupcake. Decorate with sprinkles, if desired. Serve at room temperature.

    Det skal egentlig være en smørkrem på disse cupcakes, men jeg brukte kremost-glasur:

    Ingredients

    • 4 ounces (225 gram) unsalted butter, room temperature
    • 6 ounces cream cheese, room temperature
    • 2 cups confectioners' sugar, sifted
    • 1/2 teaspoon pure vanilla extract

    Directions

    1. Beat butter and cream cheese with a mixer on medium-high speed until fluffy, 2 to 3 minutes. Reduce speed to low. Add sugar, 1 cup at a time, and then vanilla; mix until smooth. Frosting can be refrigerated for up to 3 days; before using, bring to room temperature, and beat until smooth.


    Jeg prøvde den i dag, og slik ble mitt resultat:



Gitar-kake

Til denne helgen fikk jeg et spørsmål om jeg kunne lage en kake med gitar på, og sånn ble resultatet:
Marsipankake fylt med jordbær, banan og valnøtter.