mandag 5. juli 2010

Jordbærcupcakes


Fant en oppskrift på Holy sweet som ser veldig fristende ut. Bildet er fra en annen blogg, call me cupcake.
Jeg har oversatt oppskriften til norsk, og gjort om målene fra cups til dl.
Venter på en anleding til å få bakt disse. :)

Strawberry Cardamom Cupcakes with Vanilla Yoghurt Cream Frosting


3.5 dl hvetemel

1/4 teskje natron

1/4 teskje bakepulver

1/2 teskje salt

1/4 teskje kardemomme

113 g usaltet smør, romtemperert

2.4 dl sukker

2 store egg, romtemperert

1 teskje vanilje extract

1.1 dl helmelk, rom temperert

500 g friske jordbær kuttet i skiver, ikke for tynne

1. forvarm ovnen til 180 C. Ha muffinspapirformer i muffinspannen. Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og kardemomme.

2. Visp smør og sukker på medium hastighet I kjøkkenmaskin til det blir lyst og luftig. Tilsett egg, et om gangen, og pisk det sammen. Tilsett vanilje ekstrakt. Sett på lav hastighet og tilsett melblandingen vekselsvis med melk. Tilsett jordbærene og rør forsiktig for hånd.

3. Fordel røren jevnt I muffinsformene, fylles ¾ full. Stek I ca 25 min, eller til en tannpirker kommer ut ren etter man har stikket I den. Avkjøles på rist

Frosting

4,7 dl kremfløte

2.3 dl yoghurt naturell (10% fett)

ca 4 ss sukker

1 teskje vanilje extract

Pisk kremfløten stiv sammen med sukkeret. Tilsett yoghurt og vanilje extract og rør sammen. Oppbevares kjørlig til muffinsene er helt avkjølt og man kan ha på frostingen. Denne frostingen er veldig frisk på smak og ikke for søt, så de som er gla i det søte kan ha så mye sukker i som de vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar