Dots dark cupcakes
Ca 24 stk
Tørre Ingredienser :
4.5 dl hvetemel
3 dl sukker
0.75 dl bakekakao
2 ts bakepulver
1 / 2 ts salt
Våte Ingredienser :
2 store egg rom temp
1,5 dl melk
115 g sjokolade med 70% kakaoinnhold smeltet og avkjølt ( avkjøles i ca 15 min, men pass på at den ikke stivner)
0.75 dl pluss 1 ss vann , oppvarmet til kokepunktet ( ha en kjele med vann på komfyren kokende klar til å bruk )
1 dl vegetabilsk olje
1 ss eddik (ikke vin eddik )
1 ss vanilje ekstrakt
ca 24 mørke dots kjeks (1,5 pakke)
Instruksjoner
1. Forvarm ovnen til 175 C med en rist i midten .
2. Plasser muffins former i vanlig størrelse i muffinsbakebrettet, spray kantene rundt
lett med formfett .
3. Vri forsiktig av den ene siden av Dots kjeksen og plasser det halve med krem fylling ned i muffinspapiret.
4. Visp sammen de tørre ingrediensene ( sukker , mel , kakao , bakepulver og salt )
i en stor bolle .
5. I en stor bolle eller kjøkkenmaskin bollen visp eggene til litt tykkere og en blek
eggedosis.
6. Ha i melk, vanilje , olje og eddik og visp godt
7. Tilsett smeltet og avkjølt sjokolade og visp godt
8. Enten tilsett mel blandingen i de våte ingrediensene ELLER det våte i melet og bland
forsiktig. Tilsett kokende vann og bland forsiktig. Skrape ned sidene av bollen med en slikkepott for å sikre at alle de tørre ingrediensene er innarbeidet
9. Fyll hver cupcake liner 3 / 4 full med røren .
10. Stek i ca 20 minutter eller til tannpirker kommer ut ren når man stikker i den eller cupcake toppen spretter tilbake når man trykker lett .
11. La avkjøles i 5 min i pannen og sett de forsiktig på en rist . Avkjøles helt før man har på glasur.
Frosting:
150 g usaltet smør (romtemp)
1ts. vanilje extrakt
ca 300 g melis
knust mørk Dots kjeks (uten krem), knust i food processor el.
Mis sammenk smør og Philadelfia ost. Tilsett så melis og miks videre.
Hell i vaniljeekstrakt. Ta så å hell i litt knust dotskjeks som du har igjen av den andre halvdelen som du la underst i muffinsformene.
Pynt med ønsket strøssel eller annen pynt :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar