søndag 4. juli 2010

Sjokoladekonfektkake med bringebær


Her er oppskriften på kaka som jeg bakte til sambo's bursdag. Den er veldig god.
NB: husk store egg, piskes leeenge med sukkeret, 10 min. Og viktig å ikke røre for mye når man har hatt i hvetemelet. :)

Ingredienser:
200 g smør
200 g kokesjokolade ( 70 % kakaoinnhold)
3 store egg
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1,5 dl malte mandler
200 g bringebær(helst ferske, men fryste går også greit)

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opdelt kokesjokolade. La sokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Rør i vaniljesukker, malte mandler og hvetemel.

Ha deigen i en rund form (25 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg bringebærene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen slik at noen er helt begravd i kakedeig, og noen er synlige på toppen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180 grader C i ca 35 min. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten for å få den rette, bløte konsistensen. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og fjern babkepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Server kaken gjerne med vaniljeis og hjemmelaget bringebærsaus.

Lykke til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar